Lijmpot Messing

Lijmpot van messing voor het verwerken van beenderlijm, Huidenlijm en dergelijke.

Lijmpot met verwarmer voor het verwerken van warme lijmen. Lijmpot? De mooiste lijmpot!Deze lijmpot van massief messing gebruiken we voor beenderlijm en Huidenlijm die au bain marie dient te worden opgewarmd. Deze messing Lijmpot is volledig nieuw ontwikkeld en gemaakt naar authentiek model en is dan ook een lust voor het oog. Daarnaast is deze uiteraard vooral bijzonder praktisch in het gebruik bij fijn houtwerk, instrumentenbouw, inlegwerk en fineerwerk.

 • Zo kunnen met deze lijmpot eenvoudig hele kleine hoeveelheden beenderlijm worden aangemaakt maar is de pot ook prima geschikt voor iets grotere hoeveelheden (tot circa 75 ml).
 • Dankzij de taps toelopende binnenpot is het heel eenvoudig om deze schoon te maken zodat u steeds met verse beenderlijm kunt werken.
 • U hoeft dankzij het uitgekiende deksel vrijwel geen water toe te voegen om de beenderlijm op dikte te houden.
 • Het messing geeft geen verkleuring van de beenderlijm.
 • De pot wordt geleverd met een bijpassend verwarmingselement waarmee de beenderlijm precies op de juiste temperatuur van 60 - 65 graden wordt gehouden. Dus: geen grote temperatuurschommelingen, niet meten en niets instellen maar vullen, aanzetten en plakken...
 • Als de lijmpot op temperatuur is en van het verwarmingselement wordt afgehaald houdt het water de beenderlijm circa 20 minuten verwerkbaar.

Gebruiksaanwijzing

 • Vul de binnenpot met korrels beenderlijm tot ongeveer 2/3e van de gewenste hoeveelheid (de korrels zwellen nog).
 • Vul de binnenpot aan met warm water tot de korrels ruim onder water staan en laat de beenderlijmkorrels zwellen.
 • Vul de buitenpot tot iets onder de knik met goed warm water (dat is circa 2 cm onder de rand).
 • Plaats de binnenpot in de buitenpot.
 • Zet de lijmpot op de meegeleverde warmer, schakel deze in en het geheel komt vanzelf op temperatuur.
 • Afhankelijk van de gewenste dikte van de beenderlijm kunt u nog wat water of beenderlijmkorrels toevoegen. De juiste dikte is een kwestie van gevoel en smaak afhankelijk van de toepassing.
 • Heeft u na gebruik beenderlijm over dan is dat in de koelkast meestal enkele dagen houdbaar. Zodra het naaar bedorven kippensoep gaat ruiken is de houdbaarheidsdatum echter verstreken, gooit u het weg en maakt u verse lijm.
 • Door de tapse vorm kan de overtollige beenderlijm met de hand of met een houten stokje uit de pot verwijderd worden.
 • Als het echt niet lukt verwarmt u de pot weer even en wordt de beenderlijm vanzelf vloeibaar.
 • Behandel de pot met liefde en een zacht reinigingsmiddel als dat nodig is; staalwol en andere schuurmiddelen dienen niet gebruikt te worden omdat die het gladde oppervlak van de pot aantasten. Na  verloop van tijd zal de pot door het gebruik een patina krijgen dat niet met koperpoets is weg te poetsen. Dit hoort zo bij een goed stuk gereedschap en maakt de pot zo mogelijk nog leuker.

 

 Lijmpot Lijmpot Lijmpot Lijmpot

!

Lijmpot, Messing met verwarming

De ideale lijmpot bestaat ├ęcht!

Ze zijn er weer!!

En dit is hem. Met deze, op basis van jarenlange kennis, volledig opnieuw ontwikkelde lijmpotten wordt het werken met warme lijmen zoals beenderlijm en huidenlijm wel erg makkelijk. De pot is makkelijk schoon te houden en heeft zijn eigen verwarmingselement dat altijd de juiste temperatuur heeft. Door de deksel wordt bovendien voorkomen dat de lijm uitdroogt zodat deze ook niet steeds opnieuw verdund hoeft te worden.

Levering omvat:

 • Messing binnenpot, messing buitenpot en deksel
 • Lijmkwastje
 • Elektrische warmer
 • Adapter om de warmer aan te sluiten op 230 Volt

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van de messing lijmpot

Losse warmer voor lijmpot

Lijmpotverwarming
Losse warmer voor lijmpot
Losse warmer voor de messing lijmpot

Door deze warmer wordt de lijmpot op de juiste temperatuur gehouden.

Levering omvat:

 • Elektrische warmer
 • Adapter om de warmer aan te sluiten op 230 Volt

 

Beenderlijm, 500 gram

De traditionele warme lijm voor de klein gebruiker.

Beenderlijm wordt onder andere gebruikt bij het herstellen of opnieuw aanbrengen van fineerwerk.  

Klik hier voor de pagina over Beenderlijm, Hazenlijm, Huidenlijm en Vislijm

Beenderlijm, 1 kg

Traditionele warme beenderlijm voor wie iets meer gebruikt.

 

Voor wie iets meer beenderlijm gebruikt hebben we deze voordeelverpakking van 1 kg.

Klik hier voor de pagina over Beenderlijm, Hazenlijm, Huidenlijm en Vislijm

Huidenlijm, zakje 200 gram

Traditionele, warme lijm die elastischer is dan beenderlijm

Huidenlijm wordt op dezelfde wijze verwerkt als beenderlijm. Belangrijk verschil is echter dat deze huidenlijm een hoger Bloomgetal heeft, derhalve elastischer blijft en dus minder snel zal breken. Deze lijm wordt dan ook vaak toegepast bij het maken en herstellen van muziekinstrumenten.

Klik hier voor de pagina over Beenderlijm, Hazenlijm, Huidenlijm en Vislijm

Hazenlijm, 200 gram

Hazenlijm is de meest flexibele natuurlijke lijm

Onze echte Hazenlijm (in tegenstelling tot de Huidenlijm die we af en toe als zogenaamde Hazenlijm tegenkomen) heeft een Bloomgetal dat tussen de 320 en 400 ligt waarmee het een van de meest flexibele dierlijke lijmen is. Hazenlijm wordt op dezelfde wijze verwerkt als Beenderlijm. Belangrijk verschil is echter dat deze Hazenlijm veel elastischer is. Hazenlijm wordt dan ook, net als Huidenlijm, vaak toegepast bij het maken en herstellen van muziekinstrumenten. De hazenlijm wordt tegenwoordig geleverd in een zakje en niet meer in een pot.

Klik hier voor de pagina over Beenderlijm, Hazenlijm, Huidenlijm en Vislijm

Vislijm, zakje van 200 gram

Vislijm voor het flexibel lijmen van allerhande materialen.

Vislijm is, net als huidenlijm en beenderlijm, een dierlijke lijm. Vislijm onderscheidt zich echter doordat dat het minder ruikt, bij een lagere temperatuur verwerkbaar is en flexibeler is dan de overige lijmen.

In het Engels heet Vislijm ook wel Isinglass wat volgens overlevering een verbastering van het Nederlandse "huisenblas" zou zijn hetgeen op zijn beurt "blaas van een steur" betekende.

Onze vislijm wordt geleverd in vaste vorm waardoor deze vrijwel onbeperkt houdbaar is. Los voor gebruik de vislijm schilfers op in heet water. Eenmaal opgelost is de vislijm beperkt houdbaar geworden dus maak zoveel aan als u voor het betreffende project nodig hebt.

 Vislijm wordt ook in de bierbrouwerij gebruikt voor het klaren van bier.

Klik hier voor de pagina over Beenderlijm, Hazenlijm, Huidenlijm en Vislijm

 

Ureum, zakje 200 gram

Ureum, 200 gram
Wanneer u 5 tot 10 procent ureum toevoegt aan dierlijke lijm als beenderlijm, huidenlijm en vislijm, zal die lijm minder snel geleren. Zodoende krijgt de lijm een wat langere open tijd en is langer te verwerken. Wanneer u meer toevoegt zal de lijm helemaal niet meer geleren en is dan zelfs koud te gebruiken. De houdbaarheid wordt daarmee wel korter. Echter dierlijke lijm is zowieso niet lang te bewaren. Aanmaken dus wat u nodig heeft en daarna de lijmpot schoonmaken is het beste.

Lijmpot? De mooiste Lijmpot!