Secondenlijm

Secondenlijm in verschillende dikten voor iedere toepassing!

Deze lijm is uniek in zijn soort en niet alleen omdat deze, ook na openen, lang houdbaar is maar vooral omdat het een lijm is die we leveren in diverse dikten zodat u steeds voor iedere toepassing de juiste lijm op de juiste dikte bij de hand heeft.  Als u deze secondenlijm, van iedere dikte, combineert met de speciale secondenlijm-versneller is de lijm werkelijk razendsnel in gebruik en kunt u daadwerkelijk binnen enkele seconden verder werken. De verbinding wordt iets minder sterk maar de snelheid is fenomenaal. Het ene deel voorzien van secondenlijm; het andere van versneller, beide delen op elkaar brengen, tot 1 2 3 4 5 6 7  tellen: klaar!  

De Starbond lijmen worden geleverd in de volgende viscositeiten:

  • EM02 Zeer dun vloeibaar en perfect geschikt voor het lijmen van kleine spleten en het verstevigen van poreuze materialen (zachte stukken in hout bijvoorbeeld).
  • EM150: Vloeibaar. Vult scheuren tot circa 1,5 mm
  • EM2000: Zeer dik vloeibaar. Vult scheuren tot 5 mm en is te gebruiken voor ongelijke materialen. Hard bovendien iets langzamer uit.

Door deze lijmen te besproeien met de accelerator wordt de lijm snel hard. Laat daarvoor de lijm zo nodig eerst in het hout trekken en besproei deze daarna met accelerator om de verharding direct in gang te zetten.

Andere techniek is om het ene materiaal te voorzien van lijm, het andere materiaal te bespuiten met de accelerator en de delen vervolgens goed gepositioneerd op elkaar te brengen. Even vasthouden en uw verbinding is gemaakt! Het tijdens aanbrengen verschuiven van de verbinding kan de sterkte negatief beïnvloeden dus zorg dat u de materialen juist positioneert.

De accelerator is verkrijgbaar in een kleine en een grootverpakking.

 

Indien u de lijm gebruikt zonder accelerator wordt de verbinding nog sterker maar dient u deze bij voorkeur 24 uur te laten uitharden.

 

Na gebruik heel even wachten met het terugplaatsen van de dop om de lijm uit de tuit terug te laten vloeien in de fles voorkomt dat de doppen vast gaan plakken en lastig te openen zijn. Eventueel kunt u het flesje even op de werkbank of tafel kloppen als de tuit net direct leeg stroomt.

Probeer zelf welk type het meest geschikt is voor uw toepassing en natuurlijk probeert u het gebruik van de lijm voor gebruik eerst even uit op een proefstukje om op die manier vertrouwd te raken met de werking van de lijm en om er zeker van te zijn dat de oplosmiddelen in de lijm geen schade toe brengen aan uw werkstukken.

Bewaar de lijm bij voorkeur onder de 15 graden Celcius. Als u de lijm in de koelkast bewaard is deze maar liefst circa 18 maanden houdbaar. Als de lijm ouder wordt blijft hij gewoon lijmen maar gaat alleen het afbinden (drogen) van de lijm steeds wat langer duren. 

Pas op:

  • Bij direct verder bewerken middels bijvoorbeeld houtdraaien, zagen of snijden van diepe scheuren is de lijm aan de binnenzijde wellicht nog niet uitgehard. Het uitharden van de lijm op dergelijke plaatsen kan enkele uren duren afhankelijk van materiaal, temperatuur en vochtigheid. Probleem- of twijfelgevallen kan men beter een nacht uit laten harden.
  • Contact met huid, mond en ogen beslist vermijden aangezien deze lijm in enkele seconden ook lichaamsdelen muurvast verlijmt!
  • Damp niet inademen. Uitsluitend op goed geventileerde plaatsen gebruiken. Zeer beslis t niet met de ogen in contact laten komen. Draag een veiligheidsbril. Indien toch lijm in de ogen komt de ogen open houden, met veel water uitspoelen en een arts raadplegen.
  • Buiten bereik van kinderen houden!

Dunne secondenlijm is voor haarscheuren; de dikke voor spleten. Door de versneller hardt de lijm snel uit en kan direct verder gewerkt worden.

Deze link verwijst naar de standaard pagina over deze unieke, lang houdbare secondenlijm. Cyanoacrylaatlijmen, ook wel "secondenlijm" genoemd, kennen een groot aantal mogelijkheden en fabrikanten. Bijzonder aan de reeks Starbond secondelijm produkten is echter dat deze secondenlijmen in verschillende viscositeiten (diktes)  beschikbaar is waarmee u dus voor iedere toepassing de juiste secondenlijm heeft. Zo gebruikt u de dunnere varianten secondenlijm voor het lijmen van haarscheurtjes en kleine breuken en gebruikt u de dikkere varianten secondenlijm voor het vullen van grotere spleten. De Starbond secondenlijmen worden al meer dan 30 jaar geproduceerd en wereldwijd met groot succes door vele tienduizenden bedrijven en hobbyisten toegepast. De toepassingen zijn legio en vindt u op alle plaatsen waar in luttele seconden allerlei materialen duurzaam aan elkaar gelijmd moeten worden. Bovendien zijn deze secondenlijmen niet giftig, niet brandbaar, waterbestendig en in tegenstelling tot de meeste andere fabrikaten ook nog eens lang houdbaar zodat deze lijm aan alle eisen voldoen waar een secondenlijm aan zou moeten voldoen.

 

 

!

Starbond Cyanoacrylaat lijm

Starbond cyanoacrylaatlijm

De ideale secondenlijm voor een breed scala aan toepassingen.

Klik hier voor uitgebreide informatie over de Starbond lijmen

Starbond accelerator, klein

Starbond accelerator, klein
De versneller voor de Starbond lijmen in kleinverpakking.

Starbond accelerator, groot

Starbond accelerator, groot
Dezelfde versneller maar dan in grootverpakking.

Secondenlijm bestellen? Dé Secondenlijm pagina!