terpentijnolie 5 liter

Terpentijn

Terpentijn

Terpentijn kent een groot aantal benamingen waaronder Terpentijn, Portugese Terpentijn, Venetiaanse Terpentijn, terpentijn olie en zo nog een paar afhankelijk van waar de terpentijn gemaakt is maar terpentijn is in ieder geval het middel voor het verdunnen van olie- en wasprodukten.

 

Terpentijn is een natuurprodukt dat wordt gewonnen door het sap van naaldbomen te destileren. De vaste stof die vrij komt bij het destileren is de harssoort Colophonium (die we onder andere gebruiken in onze Danish Oil). De uit het destillaat gewonnen vloeistof is terpentijn(-olie) wat overigens een heel ander product is dan Terpentine. Wat de verschillen zijn en hoe dat precies zit leest u door op deze link te klikken.

 

Terpentijn wordt niet altijd direct uit hars maar soms uit Denne-appels gemaakt. 

!

Terpentijn olie, kleinverpakking

Natuurlijke Terpentijn in prettige kleinverpakking

 

  

Terpentijn olie, grootverpakking van 5 liter

Een zeer voordelige grootverpakking terpentijnolie!

Terpentijn-olie wordt gemaakt door hars van naaldbomen te destilleren (wat "rectificeren" wordt genoemd). Terpentijn ruikt dan ook prettig en is derhalve een heel ander produkt dan terpentine dat uit aardolie gewonnen wordt...

 

Bij het politoeren gebruiken we deze "terpentijnolie", "terpentijn",  "gomterpentijn" of  "Portugese terpentijnolie" voor het vooraf oliën van het werkstuk met een oliemengsel dat we samenstellen op basis van de volgende ingrediënten:

  • 2 delen rauwe lijnolie of tungolie

  • 1 deel terpentijnolie

  • 1 deel siccatief

Deze oliemix hebben we ook kant- en klaar voor u. Dat scheelt aanmerkelijk geld. Kijk maar eens hier

 

Daarnaast is terpentijn-olie dé verdunner voor alle Was-, Tungolie en Lijnolieproducten.