Deze set schraapstalen bevat een recht schraapstaal voor platte vlakken als een zwanehald voor de randjes
Schraapstaal

Schraapstaal

Schraapstaal

Een schraap staal wordt gebruikt om oude verflagen te verwijderen, om nieuw ingezette stukken fineer te egaliseren, om lijmverbindingen te egaliseren en zo nog 100 andere karweitjes. Als u voor het eerst met een schraap staal aan de slag gaat is het even wennen maar als u het gebruik van het schraap staal eenmaal onder de knie heeft wilt u gegarandeerd niet meer zonder dit eenvoudige maar zeer waardevolle stukje gereedschap. Schraapstalen zijn er in verschillende vormen en in allerlei soorten materiaal. Onze schraapstalen zijn er zowel in rechte, hol/bol alsook in een zwanenhals-vorm. De rechte gebruikt u voor platte vlakken; de gebogen vorm wordt met name gebruikt om geprofileerde lijsten schoon te maken.

Om een schraapstaal scherp te maken zijn er veel mogelijkheden en iedere houtbewerker heeft er wel zijn eigen eigen theorie over. Zelf slijpen wij de rechte vorm met een zoetvijl tot deze keurig vlak en haaks is en maken we er vervolgens met de achterkant van een aanzetstaal een braam aan.  Zoals gezegd zijn er echter allerlei andere methoden die net zo goed werken. Zoek dus eens tussen de youtube filmpjes op "cabinet scraper" en ontdek de methode die u zelf het prettigst vindt om uw schraap staal aan te zetten.

 

Zoekwoorden: Schraapstaal, recht schraapstaal, gebogen schraapstaal, schraapstaal. of Zoekwoorden: Schraapstaal, recht schraapstaal, gebogen schraapstaal, schraapstaal

!

Schraapstaal, rechthoekig

Voor schoonmaken, voor het egaliseren van fineerwerk e.d.

 Schraapstaal om vooral vlakke houten voorwerpen glad te maken. De juiste techniek is met de vingers en de duimen het schraapstaal in een flauwe bocht te duwen en dan het schraapstaal van je af te duwen. Als het schraapstaal scherp is ontstaan mooie kleine krulletjes.

Lees hier nog veel meer over schraapstalen

Schraapstaal, hol/bol

Voor schoonmaken, egaliseren en glad maken van hout

Het werken met een schraapstaal is niet moeilijk en het slijpen ook niet. Ik heb er een aparte pagina van gemaakt die u hier kunt bekijken.

Lees hier nog veel meer over schraapstalen

Schraapstaal, zwanenhals

Schraapstaal voor holle vormen

Een schraapstaal speciaal voor holle vormen ontwikkeld

Lees hier nog veel meer over schraapstalen

Schraapstaal aanzetstaal

Aanzetstaal voor schraapstalen
Een aanzetstaal voor schraapstalen kennen we in twee varianten. De driehoekige voor rechte schraapstalen en ovalen voor zwanenhalsschraapstalen. Kies de juiste in het keuzevakje.

Schraapstaal Schraapstaal