Afbijt Extra krachtig

Dit afbijtmiddel is vloeibaar. Een variant wordt geleverd in gelvorm. 

Een van de krachtigste afbijtmiddelen voor het moderne lakkenDeze extra krachtige afbijt is gebaseerd op de ouderwetse formules. Het is daardoor beter geschikt voor lastige afbijt klussen waar de moderne afbijtmiddelen moeite hebben om de oude afwerklagen te verwijderen. Toch laat deze afbijt lijmlagen van dierlijke oorsprong of witte houtlijm met rust en ook blijven de porien van het hout gevuld. Er is een vloeibare variant voor de horizontale vlakken, maar voor de verticale vlakken is een afbijt in gel vorm handiger omdat die dan niet zo naar beneden druipt en dus langer de kans heeft om de lak kapot te krijgen. Verder is er tussen gel en vloeibaar geen enkel verschil.

De werkwijze voor het gebruik van deze afbijt is als volgt:

  1. Ruim aanbrengen met de speciale verstuiver of eventueel een kwast.
  2. 10 minuten in laten trekken.
  3. Verwijder de opgeloste verf met staalwol maat 0 of met een schraapstaal.
  4. Indien nodig de behandeling herhalen. In veel gevallen volstaat het om het oppervlak slechts 1 of 2 keer te behandelen maar bij grote laagdikten en/of hardnekkige afwerkmaterialen kan het nodig zijn om het proces nog een paar keer te herhalen.
  5. Tot slot kan residu worden weggepoetst met alcohol

 

Het spreekt voor zich maar toch maar even voor de zekerheid: Afbijtmiddelen zijn zeer agressief. Draag adequate beschermingsmiddelen en houdt afbijtmiddelen buiten bereik van kinderen!

 

 

Let op: Als gevolg van de immer strenger wordende milieuregelgeving worden alle afbijtmiddelen van alle merken minder krachtig terwijl de verfsoorten steeds beter en bestendiger worden. Of uw specifieke verfsoort dan ook met deze of andere afbijtmiddelen verwijderd kan worden is helaas niet meer te garanderen en slechts proefondervindelijk vast te stellen.

afbijtmiddelen afbijtmiddelen

!

Afbijtbestendige verstuiver

Nu extra voordelig door grote inkoop
Afbijtbestendige verstuiver  Aanbieding!

Onze afbijt zonder spoelen werkt zo efficiƫnt dat daardoor ook de meeste verstuivers (plantenspuiten en dergelijke) worden opgelost. We hebben daarom deze eenvoudige verstuivers in het programma opgenomen voor wie een enkele keer met afbijt werkt. Ook deze verstuivers hebben helaas niet het eeuwige leven maar houden het wel langer vol dan de doorsnee verstuiver.

Staalwol maat 0, 200 gram

Voor het schoonmaken van oude laklagen.
Staalwol gebruiken we voor verschillende toepassingen en is dan ook in verschillende groftes leverbaar. De groftes variĆ«ren van 4 (zeer grof) via 3, 2, 1, 0 naar 00, 000, 0000 oftewel "4 x 0" wat de fijnste kwaliteit is. Voor het politoeren gebruiken we grofte 0 normaliter voor het schoonmaken (in combinatie met afbijt-zonder-spoelen) en grofte 0000 voor het opdoffen van de politoerlaag (eventueel in combinatie met polish reviver) en/of het in de was zetten ervan. Deze fijnste staalwol is daarnaast ook prettig te gebruiken voor het oppoetsen van metalen en het "gewoon" in de was zetten van meubelen.

Schraapstaal, rechthoekig

Voor schoonmaken, voor het egaliseren van fineerwerk e.d.

 Schraapstaal om vooral vlakke houten voorwerpen glad te maken. De juiste techniek is met de vingers en de duimen het schraapstaal in een flauwe bocht te duwen en dan het schraapstaal van je af te duwen. Als het schraapstaal scherp is ontstaan mooie kleine krulletjes.

Lees hier nog veel meer over schraapstalen

Afbijt zonder spoelen van Scalp

Vloeibaar traditioneel afbijtmiddel van Scalp

Yesss!!  Weer leverbaar!

 Deze verfafbijt is misschien wel wat duurder, maar is dan ook absoluut de top in het verwijderen van verf, lak, politoer, lijm, was etc op metaal en hout. Dit product bevat geen Dichloormethaan en geen fosfaten. Prima voor de restauratie van meubelen, kozijnen, luiken, lambizeringen. Dit product is zo dun als water en derhalve uitstekend te verspuiten.

Waarschuwing: Absoluut buiten bereik van kinderen houden.

Download hier een PDF voor meer informatie

Afbijt zonder spoelen van Scalp, 6 x 750ml

Dezelfde afbijt maar dan voordeliger voor wie iets meer nodig heeft. Bespaar 20 euro op de normale prijs door wat meer in te slaan....

Weer leverbaar!

 

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van dit product

 

Afbijt gel Scalpex NW

Gel afbijt middel van Scalp
Dit is dezelfde afbijt als de vloeibare, maar dan in gelvorm. Werkt net zo goed als u gewend was van de vloeibare, maar deze is geschikt voor rechtopstaande vlakken waar de vloeibare  afbijt niet bruikbaar is.

Afbijtmiddelen