handboek politoeren

Handboek politoeren door Richard Vermeulen

Het (voor zover ik weet) eerste Nederlandstalige boek over politoeren.

Omdat er veel vragen van klanten waren die me vroegen om 'even' uit te leggen hoe je moet politoeren.....of 'even' wilde vertellen welke benodigdheden gekocht moeten worden om te kunnen politoeren, besloot ik mezelf een jaar lang één dag in de week vrij te roosteren en het proces van politoeren eens op papier te zetten. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in dit 'Handboek politoeren'

Alle geheimen onthuld

Dit boek onthult alle geheimen van het ambacht van het politoeren. Het op ambachtelijke wijze aanbrengen van een ouderwetse laklaag van schellak, ethanol en soms enkele additieven heeft iets weg van alchemie maar is zeker niet zo ingewikkeld als hersenchirurgie. Het is door iedereen te leren wanneer je begrijpt wat je doet. Dit boek heeft niet de intentie je op te leiden tot volleerd politoerder, maar geeft inzicht en reikt vele tips en tricks aan. Daarna is het nog slechts een kwestie van oefenen en dat zal zeker lukken na het doorlopen van de stappen in dit boek.

De Meppeler meubelmaker Richard Vermeulen startte in 2000 meubelmakerij Meubeluniek na een carrière als schoolmeester bij de gemeente Zwolle. Naast het willen creëren heeft hij tevens de drang om kennis over te dragen. Aan klanten, cursisten en stagiairs, maar ook via de social media als Twitter en Facebook. Zijn aanstekelijke, gepassioneerde vertelstijl is terug te vinden in zijn websites www.meubelrestauratieshop.nl en www.narextools.nl alsook in dit “handboek politoeren”. Met rake voorbeelden en een humoristische kijk op de wereld, gecombineerd met zijn persoonlijke ervaringen geeft hij inzicht in het proces van politoeren.

!

Handboek politoeren

Het eerste Nederlandstalige politoerboek

Het boek is gedrukt in paperback en telt ruim 80 pagina's met goede beschrijvingen en ondersteunende foto's. Een boek voor iedereen die meer over politoeren wil weten en het zelf wil proberen. Dit boek zal als uitgangspunt gaan dienen voor de cursussen politoeren.

Klik voor een veel uitgebreidere beschrijving hier

Handboek politoeren