Alkanawortel

Alkanawortel voor het roder maken van onder andere Mahonie.

Alkanawortel wordt, zoals u waarschijnlijk al had begrepen, gewonnen uit de wortel van de Alkanaplant , een  diepwortelend plantje dat groeit in Zuid Europa en waarvan de wortel een paars-rode kleurstof bevat die uitstekend gebruikt kan worden voor het kleuren van uw politoervernis. Vul het potje Alkanawortel eenvoudig aan met ethanol en laat het circa 3 weken staan. Na deze 3 weken de zo ontstane oplossing filteren en desgewenst direct schellakschilfers toevoegen of de oplossing als pure beits bewaren. De zo gemaakte beits werd traditioneel bij het politoeren met name gebruikt voor het kleuren van Mahonie en Kersenhout.

 

Wist u overigens dat in de oudheid de Romeinse dames de kleurstof van de Alkanawortel al gebruikten om hun wangen een rouge kleurtje te geven?

Alkannawortel

 

!

Alkannawortel, 50 gram

De traditionele kleurstof voor Kersen en Mahonie.

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van Alkannawortel. Let op! Wordt geleverd in gripzakje en niet in een pot. Inhoud 50 gram.

Ethanol, 1 liter

Ethanol in klein-verpakking

Maximaal 8 literflessen Ethanol per bestelling.

 

Deze Ethanol is ondrinkbaar en dus niet geschikt om Limoncello en dergelijke mee te maken

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van onze veilige ethanol

Schellak Robijn, 300 gram

De donkerdere schellak.

Robijn schellak is de minder gezuiverd en derhalve donkerdere schellak. Hoewel de kleur van de schilfers én van de opgeloste schellak de indruk wekken dat deze schilfers een sterke donkere tint geven is dat als gevolg van de zeer dunne lagen die we bij het politoeren aanbrengen niet echt het geval. Effect van deze schilfers is dan ook met name een warmere tint.

Wilt u een duidelijke tint aanbrengen, meng dan wat beits door uw politoervernis en breng zoveel lagen aan als nodig voor het verkrijgen van een egale tint van uw keuze.

Klik hier voor de meer uitgebreide beschrijving