Cursus Politoeren
Cursus Politoeren

Cursus Politoeren

Ook leren politoeren? Volg een cursus!

We verzorgen met zekere regelmaat een 2-daagse cursus politoeren voor kleine groepen geïnteresseerden. We gaan daarbij in onze ambachtelijke werkplaats met 3 of 4 mensen aan de slag om u alle "ins en outs" van het politoeren bij te brengen. Uiteraard besteden we een respectabel deel van de tijd om u de theorie en allerlei leuke wetenswaardigheden over deze prachtige techniek te vertellen maar daarnaast gaan we ook vooral uitgebreid samen met u aan de slag om uw zelf meegebrachte antieke meubel, muziekinstrument, radio, speeldoos of ander houten werkstuk te voorzien van een prachtige politoerafwerking.

 

De eerste dag van de politoercursus besteden we aan alle technieken die we gebruiken voor het opfrissen en/of herstellen van bestaand politoerwerk en kijken we bovendien naar de verschillende restauratietechnieken die nodig zijn om een voorwerp weer politoer-klaar te maken. Het is de bedoeling dat u voor deze cursus een eigen werkstuk meebrengt. Een werkstuk waar van alles aan mankeert heeft daarvoor sterk de voorkeur zodat u al deze technieken ook direct zelf kunt uitproberen. Als u het werkstuk aan het eind van de eerste dag niet volledig gereed heeft om te de politoer-vernis aan te kunnen brengen is dat natuurlijk geen probleem en neemt u gewoon de nog benodigde materialen mee naar huis zodat u het werkstuk in alle rust in de eigen werkplaats of aan de keukentafel af kunt maken.

 

Eén of twee weken later komen we voor de tweede dag bij elkaar waarbij we natuurlijk eerst kijken of ieders voorwerk geheel naar wens gelukt is en waarbij we de complete tweede dag gaan besteden aan het aanbrengen van de laklagen en alle technieken die daarbij komen.

 

Omdat politoeren geen karwei is waarmee we 's morgens kunnen beginnen om het diezelfde dag nog af te ronden zult u in de tweede dag uw werkstuk weliswaar niet volledig af krijgen maar hebben we aan het eind van die dag wel alle stappen besproken en gezien die nodig zijn om een perfect eindresultaat te verkrijgen. En mocht het thuis achter de keukentafel toch nog niet direct lukken dan bent u natuurlijk van harte welkom om nog even contact op te nemen of weer even langs te komen want het leerproces houdt natuurlijk niet op aan het eind van de tweede dag.

 

Interesse om ook een cursus politoeren te volgen? Stuur een mailtje naar info@meubeluniek.nl of geef je hier eenvoudig op door de cursus in het winkelmandje te doen.

Cursus politoeren

Leren politoeren? Volg een cursus.