Afbijtmiddel kopen Afbijtmiddel

dscn3886

Afbijtmiddel

Afbijtmiddel om veilig en snel verf te verwijderen / hout kaal te maken.

Afbijtmiddel dat snel en efficient zijn werk doet zónder schade aan te brengen aan de ondergrond. Dit middel hoeft niet nagespoeld te worden en is dan ook de ideale afbijt om verf te verwijderen. Deze afbijt  is speciaal door ons geselecteerd voor het afbijten van (antieke) meubelen maar dit deze afbijt is uiteraard ook prima geschikt voor het afbijten van andere voorwerpen van hout en metaal. Met dit afbijt middel verweekt u snel oude verflagen, waslagen, politoer en dergelijke zonder de ondergrond aan te tasten en dus zonder kans op fineerschade, schade aan (beenderlijm) verbindingen en dergelijke.

 

We hebben nog geen ander produkt gezien dat beter geschikt is om (antieke) meubelen kaal te maken. Deze afbijt verwijdert eenvoudig en snel verf, lak, boenwas, politoer en dergelijke. U trekt hierbij bovendien de poriën van het hout niet open waarmee u dus onnodig puim-werk voorkomt en het oppervlak mooi blijft.

 

Als de politoerlaag van een bestaand meubel in dermate slechte staat is dat deze niet meer gered kan worden zal deze zo netjes mogelijk verwijderd dienen te worden. Verwijderen met mechanisch hulpmiddelen (schuren, krabben en dergelijke) is daarbij vaak geen optie omdat daarmee de kans bestaat dat het meubel of het aanwezige fineer wordt beschadigd zodat de aangewezen weg voor het verwijderen van de afwerking het gebruik van afbijt is.

 

Standaard afbijt heeft de eigenschap dat deze met water nagespoeld dienen te worden en dat ze bovendien lang nat moeten blijven om het werk goed te kunnen doen. Dit vocht kan desastreuze gevolgen hebben voor het meubel.

 

Alternatief is het gebruik van het produkt "afbijt zonder spoelen" dat, zoals de naam al impliceert, niet nagespoeld hoeft te worden met water, in zeer korte tijd zijn werk doet en bovendien de poriën vrijwel niet open trekt. Gevolg is derhalve dat u hiermee wél de oppervlaktelaag in korte tijd verwijdert maar zónder het werkstuk te beschadigen of de poriën open te trekken.

 

De werkwijze voor het gebruik van deze afbijt is als volgt:

  1. Ruim aanbrengen met de speciale verstuiver of eventueel een kwast.
  2. Enkele minuten in laten trekken.
  3. Verwijder de opgeloste verf met staalwol maat 0 of met een schraapstaal. Doe dit terwijl het oppervlak nog vochtig is. Niet wachten dus tot het droog is want dan heeft u de boot gemist.
  4. Indien nodig de behandeling herhalen. In veel gevallen volstaat het om het oppervlak slechts 1 of 2 keer te behandelen maar bij grote laagdikten en/of hardnekkige afwerkmaterialen kan het nodig zijn om het proces nog een paar keer te herhalen.

 

Wilt  u meer weten over dit afbijtmiddel waarmee u snel allerlei verf, politoer, olie en was verwijderd? klik dan hier voor de uitgebreidere beschrijving voor dit afbijtmiddel voor meubelen. afbijtmiddel 

 

Vloeibare afbijt van Scalp

blik 750 ml

Vloeibaar traditioneel afbijtmiddel van Scalp

Yesss!!! Weer leverbaar!

Afbijt zonder spoelen, 6 x 750ml

Dezelfde afbijt maar dan voordeliger voor wie iets meer nodig heeft.

Weer leverbaar!

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van dit product

 

Afbijt zonder spoelen van Scalp, 6 x 750ml

Dezelfde afbijt maar dan voordeliger voor wie iets meer nodig heeft. Bespaar 20 euro op de normale prijs door wat meer in te slaan....

Weer leverbaar!

 

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van dit product

 

Afbijtbestendige verstuiver

Afbijtbestendige verstuiver  Aanbieding!

Afbijt gel Scalpex NW

blik 750 ml
Gel afbijt middel van Scalp

Afbijt zonder spoelen van Scalp gel, 6 x 750 ml

De onvolprezen afbijt in gelvorm voor de grote klus