Puimsteen

Puimsteen

Puimsteen poeder

Puimsteen nodig? Hier vindt u Puimsteen in poedervorm. Ons puimsteen is standaard op voorraad in zowel klein als grootverpakking.  PuimsteenPuimsteen is een vulkanisch gesteente.

Puimsteen is zo licht is dat het blijft drijven.

Puimsteen wordt verkocht in blokken

Wij gebruiken puimsteen in poedervorm.

 

Puimsteen is een lichtgrijs gekleurd vulkanisch gesteente en wordt gevormd uit lava dat veel gas bevat. Als de lava tijdens een vulkaanuitbarsting wordt uitgespuwd en de lucht in wordt geschoten koelt het daarbij af waardoor de gasbelletjes het gesteente enorm poreus maken. Het gas vervliegt vervolgens en wat achter blijft is een heel zacht en poreus gesteente.

Puimsteen is zo licht dat het op water blijft drijven en het komt zelfs voor dat men na vulkaanuitbarstingen grote stukken puimsteen op zee kan zien drijven. De stukken zijn daarbij soms zo groot als een hond of een kat. Puimsteen wordt gealen en wordt gebruikt bij het maken van zeep, schoonmaak- en schuurmiddelen, gummetjes en allerlei polijstproducten. Puimsteen wordt ook toegepast bij het maken van tandpasta en hand-cleaners voor het zware werk als schuurpoeder. Het is bovendien ideaal om hout en metaal te polijsten en om de poriën van hout te vullen.

 

Puimsteen wordt gebruikt om heel fijn te schuren. Bij het politoeren gebruiken we het om superfijn houtstof te maken waarmee we de poriën van het hout vullen om een perfect glad oppervlak te verkrijgen. Klik hier voor meer informatie over dit product of bestel het direct hieronder.

 

In plaats van puimsteen gebruiken we ook Tripolipoeder en Baksteenpoeder. Ook die vindt u door op deze link te klikken.

 

Puimsteen poeder, 200 gram

Het traditionele schuurmiddel voor het "puimen".